Viber Uygulaması Nedir ?

Whatsapp’ın alternatifi, Skype’ın da en büyük rakiplerinden biri olan Viber indirmek uygulamasının kullanımı git gide dünya üzerinde yaygınlaşıyor. Sesli, görüntülü ve yazılı olarak insanların iletişim kurabileceği bir uygulama olan Viber, Whatsapp gibi öncelikle telefon numarası üzerinden kullanıcılarına profil oluşturmaktadır. IOS ve Android işletim sistemlerinde sıkça kullanılan uygulama ilk olarak IOS üzerinden yayınlanmış ve sonrasında Android platformuna geçiş yapmıştı. Gerek bildirim sesleri, gerek mesajlaşma seçenekleri ve gerekse teması bakımından benzeri uygulamalardan farklı olan Viber, bu sayede farkını ortaya koymaktadır. Viber gün geçtikçe kendini geliştirirken, her yıl yeni bir özellikle karşımıza çıkmaya başladı ve bu konuda büyük ölçüde başarılı oldu.

Viber’inTarihçesi

Viber görüntülü konuşma ve mesajlaşma uygulaması, ilk olarak Skype’a net bir rakip olabilmek adına piyasaya sürüldü. 2 Aralık 2010 tarihinde tam olarak hizmet hayatına başlayan Viber, o dönemlerde ilk zamanlar duyulmasa da, ilerleyen dönemlerde büyük bir üne sahip oldu. Kısa vadede yakalamış olduğu bu büyüme nedeniyle kendini Android platformuna da sokmak isteyen Viber, bu konuda gerekli olan çalışmaları yürüterek, 19 Temmuz 2012 tarihinde Android platformunda yayınlandı. Android’de, IOS’a göre hızlı bir gelişim gösteren Viber, bu durumu IOS’tan tanınmış olmasına borçluydu. Her ne kadar bilinmese de  Viber, Android’den önce Windows Phone ve BlackBerry cihazlarda varlığını gösterebilmek adına, söz konusu platformlarda 8 Mayıs 2012 tarihinde kullanılmaya başlandı.

Viber’in Gelişim Süreci

Viber mobil uygulaması, ilk çıktığı zamanlar IOS platformunda öne çıkan uygulamalardan biri olarak biliniyordu. Sonrasında ise diğer platformlara da kendini atmayı başardı ancak her platformda aynı hizmeti sağlayamadı. IOS platformunda daha kapsamlı ve daha işlevsel bir hizmet veren Viber, hem Windows hem de Android gibi platformlarda, IOS’a göre daha çok geride kalıyordu. Öncelikle mesajlaşma ve sesli konuşma gibi seçeneklerle hizmet veren Viber, daha sonra görüntülü sohbet özelliğini getirdi. Bunların yanı sıra uygulama içerisinde medya gönderim özelliği de, platformdan platforma değişim gösterdi. Son sürümlerine baktığımız zaman artık her platformda aynı kaliteye ve özelliklere sahip olduğunu görebilmek mümkünken, Windows platformunda kullanım oranının yok denecek kadar az olduğu görülmekte.

Viber Ne İşe Yarar?

Viber ne işe yarar?” sorusu, öncelikle Viber ismini duyan her kullanıcı tarafından sorulan bir sorudur. 2010 yılında faaliyet göstermeye başlayan Viber, ilk olarak mesajlaşma ve sesli konuşma özellikleriyle öne çıkan bir uygulamaydı. Bu alanda başarılı uygulamalar arasında yer alan Viber, IOS platformunda kısa süre içerisinde Skpe gibi köklü bir uygulamaya rakip oldu. Sonrasında ününü daha çok arttıran Viber, bununla birlikte uygulama içerisinde birtakım gelişmelerle kullanıcılarının karşısına çıktı. Uygulama içerisinde görüntülü konuşma gibi önemli bir özellik getirilirken, yıllar içerisinde yapılan çalışmalar sonucunda bu görüşmelerin kalitesi HD seviyesine geldi. Günümüzde Viber, insanların birbirleriyle gerek grup olarak, gerek bireysel olarak görüşmelerine olanak tanıyan bir uygulama. Bununla birlikte uygulama içerisinde yapılan grup görüşmelerinde üst limitin son derece fazla olduğunu söylemek mümkün.

Viber Hangi Cihazlarda Kullanılır?

Viber giriş ve kullanım bakımından her türlü kitleye hitap etmeye büyük önem veren bir uygulama. Bu nedenle Viber’i, telefon, talbet ve bilgisayar gibi birçok cihazda kullanabilmek mümkün. Bilgisayarda hemen hemen her türlü cihazın desteklediğini söylemek doğru olacakken, mobil cihazlarda bu durumun biraz değişim gösterdiğini görülmektedir. Viber’in desteklemiş olduğu mobil cihazlar ise şu şekildedir.

Viber Uygulamasının Desteklediği Cihazlar;

  • Viber uygulaması Anroid sürümü en az 4.0 olan cihazlarda faaliyet gösterebilmektedir.
  • Viber uygulamasının IOS platformunda çalışabilmesi adına ise IOS sürümünün en az 8.0 olması gerekmektedir.
  • Viber, masaüstü uygulaması, Windows XP işletim sistemi ve daha üst işletim sistemlerinin hepsinde çalışmaktadır.
  • Viber uygulamasını Mac’te kullanmak istiyorsanız, Mac OSX sürümünüzün en az 10.7 ve üstü olması gerekmektedir.

Viber Uygulamasını Nasıl İndirebilirim?

Viber Messenger uygulamasını indirebilmek, her türlü platformdan son derece kolay. Bilgisayar, telefon ve tablet gibi uygulamalarda rahatlıkla kullanılmakta olan Viber, gerek sitesinden, gerek Play Store’dan ve gerekse App Store’dan kısa süre içerisinde indirilebilen bir uygulamadır.

Viber Uygulaması Ücretli Mi?

Kişilerinizde mesajlaşabileceğiniz, fotoğraf, video, ses, link ve daha birçok veri gönderebileceğiniz Viber uygulaması, herhangi bir ücret gerektirmemektedir. Viber uygulaması içerisinde sesli ve görüntülü olarak sohbet edebilme imkanınızda bulunmaktadır. Bu imkanların da ücretsiz olduğunu söylemek doğru olacaktır. Viber, Wi-Fi bağlantınızın olması durumunda, mobil herhangi bir ücretlendirmeye neden olmamaktadır. Bununla birlikte Wi-Fi bağlantınız olmasa bile mobil veri sayesinde Viber ile her türlü iletişim sağlayabilmeniz söz konusu olan bir durumdur. Eğer Wi-Fi bağlantınız yoksa, internet paketiniz bulunmuyorsa veya bitmişse ve hattınız faturalıysa, “İnternet Kullanım Bedeli” adı altında ücretlendirmeye tabi tutulmanız mümkündür. Söz konusu ücretlendirmenin Viber uygulaması ile herhangi bir alakası bulunmamaktadır. Bu nedenle “Viber uygulaması ücretli mi?” sorusunu, “tamamen ücretsiz” şeklinde cevaplamak doğru olacaktır. Tüm bunların yanı sıra Viber’in masaüstü uygulaması kullanırken sizden herhangi bir ücret talebinde bulunulmamaktadır.

Viber Nasıl Kullanılır?

Viber nasıl kullanılır?” sorusu, uygulama hakkında ufaktan bilgi sahibi olan her kullanıcının sormuş olduğu soruların başında yer almaktadır. Öncelikle belirtmeliyiz ki, Viber kullanım bakımından son derece kolay olan bir uygulamadır. Üye olma ve uygulama içi özelliklerini kullanma gibi konularda kısa süre içerisinde bilgi sahibi olabilmeniz söz konusudur. Viber kullanımı için öncelikle uygulamayı telefonunuza indirmeli ve sonrasında ise uygulamaya kayıt olmanız gerekmektedir. Uygulamaya kayıt olma işlemi ise telefon numaranız üzerinden gerçekleşmektedir. Viber’i ilk olarak açtığınız zaman, ad, soyad ve bazı bilgileri girmenizin ardından, cep telefonu doğrulaması yapılmakta, yapılan bu doğrulamanın ardından uygulamada profiliniz oluşturulmaktadır. Viber uygulamasına giriş yapmanızın ardından, “kişiler” sekmesinde, Viber kullanan ve Viber kullanmayan kişiler tamamıyla farklı renkte gösterilmektedir. Viber kullanan kişilerinizle, herhangi bir ücret ödemeden, arama butonları, görüntülü konuşma butonları ve medya paylaşma butonları ile her türlü iletişim sağlayabilirsiniz.

Viber Bilgisayarda Nasıl Kullanılır?

Viber’in mobil cihazlarda kullanımı son derece kolayken, masaüstü cihazlarda nasıl üyelik oluşturulacağı ve nasıl kullanılacağı tamamıyla merak konusudur. Bu nedenle de “viber bilgisayarda nasıl kullanılır?” sorusu, masaüstü kullanıcılarının en çok sorduğu soruların başında yer almaktadır.

Viber uygulamasını bilgisayarınıza indirip kurmanızın ardından, uygulamayı açmalı ve ardından karşınıza çıkan soruya cevap vermelisiniz. Söz konusu soruda ise uygulamayı telefonunuzda kullanıp kullanmadığınız sorulmaktadır. Eğer uygulamayı telefonunuzda kullanıyorsanız ve bu soruyu “evet” olarak cevaplarsanız, telefonunuza bir aktivasyon kodu gelmektedir. Bu noktanın son derece önemli olduğunu söylemek isteriz. Çünkü aktivasyon kodu SMS olarak değil, Viber üzerinden size takdim edilmektedir. Viber üzerinden gelen bu kodu gerekli olan kutucuğa girmenizin ardından, masaüstü üyelik işlemleriniz tamamlanmakta ve artık Viber’i kullanmanız mümkün olmaktadır. Viber masaüstü uygulamasında kişileriniz karşınıza çıkacaktır ve mobil ile yaptığınız her işlemi, masaüstü uygulaması ile de yapabilmeniz mümkündür.

Kaynak:  whatsappindir

Yorum yapın